Az építkezés és a rombolás évszázadai

DOKUMENTUMFILMEK, TRAILEREK

2019. július 02. - don-kanyar

Magyar korridor - Varsó 1944 (2016) trailer

 

A varsói felkelést a náci vezérkar a keleti frontról visszavonuló II. magyar tartalék hadtesttel akarta leveretni. A 30 ezer fős magyar kontingens azonban kijátszotta katonai szövetségesét. A honvédek nemcsak jelentős mennyiségű lőszer-, fegyver-, élelmiszer- és gyógyszertámogatást nyújtottak a lengyel fővárosban harcoló Honi Hadseregnek, hanem át is akartak állni a felkelők oldalára.

Magyar korridor - Varsó 1944 (2016) teljes film

 

Az elíziumi kém (2018) trailer

 

Ujszászy Istvánt jellemezték már ravasz szakembernek, simulékony taktikusnak, nagy nőbarátnak és Karády Katalin színésznő legendás szerelmének is-, ám őt mindig csak a hazája sorsa érdekelte. A magyar katonai hírszerzés vezetőjeként bár rendszeresen tájékoztatta a Harmadik Birodalmat, Japánt és Olaszországot a szövetségesek hadi terveiről-, ám a teljes összeomlás elkerülése miatt végül ő maga lett a háborúból történő kiugrás egyik kulcsfigurája, az angolszász hatalmak egyik legfőbb tárgyalófele, majd ezért a nácik üldözöttje.

Amikor a vezérőrnagy hadifogsága után visszakerül a szovjet Vörös Hadsereg által megszállt Budapestre, a frissen felállított politikai rendőrség házi őrizetébe kerül. Karrierista, ám szakmai tudással nem rendelkező kihallgatója mindent trükköt, fortélyt és cselt bevet, hogy a letűnt úri kort megidéző vezérőrnagy tudását megszerezhesse, ám Péter Gábor ármánykodásai hamar elbuknak. Az ÁVO vezetője ezért kénytelen egy olyan ajánlatot tenni Ujszászynak, ami egy ördögi játék kezdetét jelenti.

A bejegyzés trackback címe:

https://falanszter.blog.hu/api/trackback/id/tr1214922822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.