Az építkezés és a rombolás évszázadai

Az oroszok gigasugarakkal zombisították Amerikát

2017. április 27. - don-kanyar

10 évig sugározta 40 millió Wattos erősségű rövidhullámait Moszkva az Egyesült Államok felé. Washington szerint a Kreml agykontroll alatt tartotta őket, az oroszok persze mást mondanak.

lokator1.jpg

A csernobili Fakopáncs (Fotó:Masterock.livejournal.com)

A világ legnagyobb méretű katonai lokátorát az atomkatasztrófája miatt pont 31 évvel ezelőtt elhíresült Csernobil mellett építették fel a szovjetek. Az antenna működési elméletét még 1947-ben vázolta fel Kabanov Nyikolaj Ivanovics tudományos főmunkatárs, aki Bay Zoltán eredményeit „lemásolva” ekkor jött rá arra, hogy 3-25 MHz-es sávban a rövidhullámok az ionoszféra visszapattintó hatása miatt képesek a horizonton is túljutni, amely jelenség arra is alkalmas, hogy az ellenséges repülőgépek pontos helyzetét is megállapítsák. Mivel az ionizáció leginkább télen és nappal működik, így a felderítők a világháború után „csak” 3000 kilométerig tudtak a Nap sugárzása, a Föld görbülete és a reflexió (visszapattanás) jóvoltából ellátni. Ezt a távot Moszkva 1958-ban úgy duplázta meg, hogy egy tucatnyi adó- és vevőradarral felszerelt hajórajt irányított a világ tengereire, hogy azok a szárazföldről fellőtt rádiósugaraikat rögtön továbbíthassák az Egyesült Államok területe felé. (A térhullámokkal jelenleg az egész Föld körbepattogtatható.)

A technika fejlődésével a Kreml 1961-ben adta parancsba a NIIDAR kutatóintézetnek, hogy munkatársai fejlesszenek ki egy olyan transz-horizontális radar-rendszert, amely az ionizáció révén már képes a Nyugat-Európából és az Egyesült Államokból kilőtt ballisztikus rakéták korai felderítésére is. Ezt elméletileg úgy érzékelhették, hogy a rakétahajtóművek a felső légkörbe érve ionsemlegesítő tulajdonságuk miatt jelentősen lecsökkentik a rájuk irányított rádióhullámok fényvisszaverő képességét a HF- tartományban, így pozíciójuk és céltól való távolságuk folyamatosan meghatározható repülési idejük alatt.

A Lukin Fedor Viktorovics és a Styiren Efim Szemenovics kutatók által kifejlesztett, Duga-1 névre keresztelt kísérleti lokátort az ukrajnai Mikolajiv mellett 1965-ben építették fel. Ennek a szerkezetnek a továbbfejlesztett változatát 1976. július 4-én helyezték üzembe az ukrajnai Csernobil melletti Homjel határában. A Duga-2, azaz az egytized másodpercenként kibocsátott elektromágneses impulzusok miatt éles, folyamatos és kattogó hangja után a harkály kopácsolására emlékeztető „Fakopáncs-2” névre keresztelt lokátor rövidhullámai már 9000 kilométerig is elpattogtak a légkör és a földfelszín között. Ez a 3-35 MHz tartományban működő radar lett lényegében az első éles üzemben működő szovjet horizonton túli lokátor, amelynek a legnagyobb használható frekvenciáját az ionoszféra aktuális állapota határozta meg. A kisugárzott jel pulzusmodulált volt, ami az Atlanti-óceán feletti polgári repülésben használt vészfrekvenciákat jelentősen zavarta, ezért az Egyesült Királyság, az USA és Kanada tiltakozása miatt Moszkva ezeket a konkrét frekvenciákat később kivette a rendszeréből. A lokátort mind a NATO, mind az rádióamatőrök többször is megpróbálták kiiktatni ellentétes impulzusokkal ugyanazon a frekvencián, ám kísérletük sohasem járt sikerrel.

Ma már érdekesség, de tény, hogy az amerikaiak sokáig azt hitték, hogy az eurázsiai országból érkező kopácsolás egy olyan új szovjet kísérleti fegyver, amely „agykontroll révén próbálja lebetegíteni az Egyesült Államok lakóit”. A washingtoni Védelmi Minisztérium egyik tanácsadója így fogalmazott ekkor: „Az orosz Fakopáncs jele a legerősebb elektromágneses sugárforrás, amelyet valaha ember teremtett. Mivel másodpercenként 10 impulzust ad le 40 millió wattos teljesítménnyel, így pszichoaktív! A Szovjetunióból sugárzott jel az elektromos vezetékek által átjárja otthonainkat, elektromos berendezéseinket, amelynek káros rezgéseit átveszi szervezetünk is.” Feltételezéseik azért sem voltak megalapozatlanok, mert az USA kormánya sok éven át végzett különböző kutatásokat az emberi szervezetet ért erős elektromágneses sugárzások kapcsán. A század elején például Nikola Tesla próbálkozott vezeték nélküli energiaátvitellel, miután észrevette, hogy a Föld atmoszférájában a térerősség napszakonként változik, és azt a távoli zivatarok is befolyásolják. Megfigyelte hosszú hullámhosszú állandóhullámok kialakulását is.

Innen már csak egy ugrás az az 1978-ban bemutatott felismerés, hogy a földfelszín és az ionoszféra közötti mágneses kölcsönhatásaként egy rendkívül alacsony, 7.8 Hz (az Egyenlítő környékén akár 32 Hz) frekvenciájú rezgés mérhető mindenhol a bolygón, amely megegyezik az emberi agy 7-10 Hz-es alfa-hullámainak rezgésszámával, melyek az álom és ébrenlét határán jelentkeznek a hippocampusban. Mint később kiderült, a Schumann-hullámok az egész bolygónkat körbeölelő elektromos mezőt alkotnak, így ez a rezgés a Föld összes emlősénél azonos. A NASA későbbi megfigyelései azt is igazolják, hogy az űrállomásokon, ahol a Föld elektromágneses hatása nem érvényesül, az emberek szervezetének belső egyensúlya, az ún. biorezonanciája felborult. Ennek a felismerésnek köszönhetően, a Schumann-hullámokkal megegyező elektromágneses mezőt gerjesztettek az űrállomásokon, hogy az űrhajósok egészségi állapota fennmaradjon. Az 1990-es évek kutatásai során felismerték a kutatók annak a lehetőségét is, hogy ezeknek az elektromágneses erőtereknek a szabályozásával a legénység egészségi állapotát a távolból felügyelni és szükség esetén gyógyítani is lehetséges.

W. Ross Adey néhai ausztrál neurológus baromfiból származó agysejteket vizsgálva arra jutott, hogy a sejtek rezgésekre tanúsított reakciója a frekvenciától és a jel intenzitásától is függ. A jelek továbbítása a szövetekben lévő proteinláncok közötti gyenge kötőerőnek köszönhető. Ezért csak akkor léphet fel a jeltovábbítás, ha az elektromos impulzus elég intenzív ahhoz, hogy gerjessze ezeket a proteinláncokat, de nem olyan nagyfokú, hogy attól a láncok szétváljanak. Javításukhoz így ismerni kell, hogy melyik típusú sejt, milyen frekvencián kommunikál, mert mindegyik sejtet a saját nyelvén kell megszólítani. Ezt a kommunikációs rést Adey-ablaknak, vagy biológiai ablaknak nevezik. Mivel a nagyfrekvenciás jelek minden más alacsony frekvenciás jelet modulálnak, amely egybeesnek az agyi impulzusok depressziós- vagy irritációs állapotának frekvenciáival-, így az embereknél hosszútávon patologikus hatást is ki lehet váltani. Ám, mint fent olvasható, a szovjetek Fakopáncs-lokátoraikat nem az amerikaiak zombisítására, hanem ballisztikus rakétáik korai helymeghatározásához használták-, bár arról nem készült felmérés vagy kimutatás, hogy a többnyire 10 Hz-en kattogó sugarak hány ember sejtszövetét tették tönkre, vagy taszítottak a halálba.

A térképeken úttörőtábornak álcázott Csernobil–2 bázison a Fakopáncs-rendszer vevőantennáját helyezték el. A 40 MW-os adót a belorusz–ukrán határ közelében található Ljubecs–1 bázison állították fel. Az Egyesült Államok keleti partját figyelő Csernobil–2-n és Ljubecs–1-en egy nagyobb és egy kisebb rácsantennát építettek fel, ezek a rendszer két hullámhosszú üzemmódját biztosították. A két téglalap formájú ernyő közül a nagyobbik 150 méter, kisebbik 90 méter magas, a két objektum együttesen 900 méter széles, súlyuk meghaladja a 200 tonnát. A rendszert sikeresen tesztelték előbb közeli rakétaindításokkal, majd a Csendes-óceánon történt indításokkal is. Nehézséget az akkori szovjet számítógépek számítási kapacitásai okoztak, ami a jelek feldolgozásához feltétlenül szükséges volt. Az 1986-os Csernobili atomkatasztrófa után a rendszert üzemen kívül helyezték. Míg az atomkatasztrófa miatt az egykor az USA keleti partját figyelő Csernobil-2- féle Duga-2 áll, addig a Kínát, Észak- és Dél-Koreát, valamint Japánt figyelő szintén ukrajnai Nyikolajevben felállított Fakopáncsot lebontották. Az Államok nyugati partvidékét figyelő amuri Komszomolszk melletti távol-keleti állomás szintén az enyészetté lett.

Jamrik Levente

A jelentős érdeklődés miatt, a szombati budai Várnegyed és barlangrendszerének titkait bemutató túrán kívül most vasárnap (Április 30-án du 2-kor) ismét lesz "A Kéjnegyed bugyrai: szex, gyilkosság és szekták a gettóban" tematikus túra! A nagyközönség számára nem ismert egykori bordélyházakat, zsidó és okkult szektákat is bemutató séta titkos kéjlakokról, híres emberekről, pletykákról, szexuális kisegítőkről és neves gyilkossági helyszínekről rántja majd le a leplet, amelyről itt lehet több részletet megtudni.

kejnegyed_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://falanszter.blog.hu/api/trackback/id/tr4212459767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Santer 2017.04.28. 09:47:43

"a nagyobbik 150 méter, kisebbik 90 méter magas"

Jézusom, hogy lehet egy ilyet megépíteni? 150 méter az 50+ emelet, képzeljünk el 5 lakótelepi házat egymásra rakva.

scz_hun 2017.04.28. 10:16:42

@Santer: Empire State Building 449 méter magas, és 1931-ben építették.
Szóval ez a 150 méter elég satnya teljesítmény :)

Sandor Akarki 2017.04.29. 00:36:41

@Santer: Acélból és alumíniumból. A beton ezekhez képest egy elég gyenge építőanyag, nehéz, szívja (hajszálcsövesség) és átereszti a vizet. Ember fél méterenként rácsatolja a szerkezetre magát, hegyeszt, csavaroz, stb. Nyilván mostanra elavult; tízezres nagyságrendben vannak fönt műhódók amik azért technikailag kicsit fejlettebek.

KoNor_engineer 2017.04.29. 00:57:29

@Santer: Az Eiffel-torony meg 300 méter magas, így valószínűleg nem is emberek építették az 1800-as évek végén, hanem UFO-k :D

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2017.04.29. 09:30:26

@lpt1: Igen, itt nekem is zavaros lett valami. Ha a csernobili szerkezet a vevő, akkor ott nem kopácsolt semmi, gondolom. Pedig a poszt ezt az érzetet keltette bennem, bár visszaolvasva látom, hogy ez így nincs leírva. kopogás csak a Ljubecs-1 közelében lehetett, ami meg máshol volt.

Fura szerkezet, de logikus, és ezek szerint működött is. Azt még nem lehet tudni, hogy az amerikaiak ellen-fakopáncsa hol volt? :-)

Alexease 2017.04.29. 09:32:35

De ugy nez ki, nem jott be, eleg osszehasonlitani az USA az oroszokkal (orszag, penz, emberek):D

Duplaxiii 2017.04.29. 09:33:21

Megértem, hogy cenzúrázod a posztodat, így a valós kiegészítések, kritikák nem jelennek meg, és te maradhatsz a zseni.
Pedig eszméletlenn sok tévedést hordtál össze, a stílusból láthatóan elsősorban a fordítás-műszaki ismeretek vonatkozásában.
De nem írok egyet sem, mert az, aki 2017-ben egy blogot cencúráz, az nem érdemel semmit...

WhiteFalcon 2017.04.29. 09:34:54

@KoNor_engineer: nem kell ilyen messzire menni, nekünk is van ~300m magas acélszerkezetű építményünk, a lakihegyi adótorony. Igaz, maga a vasszerkezet "csak" 284m és csak 1933-ban épült. Meg a 303m magas ('70-es évekbeli) solti torony, hogy csak a 300m körüli vasszerkezeteket említsem...

Galicius 2017.04.29. 09:35:16

Aki egy kicsit is benne volt a rádiós kérdésekben,azok pontosan tudták,hogy a csernobili atomerőmű emiatt a rádióállomás miatt épült meg.Egy ilyen rádiós szörnyetegnek akkora energiára volt szüksége,amit csak az atomerőmű tudott kiszolgálni.

[HPhD]Blokkolnam 2017.04.29. 09:35:30

Hmm, azért az áltudományos blabla rész kicsit erős :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.29. 09:35:50

@mobiler:

A Wikipedia szócikke szerint eleve olyan gyenge, hohy nyilvánvalóan semmi élettani hatása nem lehet. Attól még ezós körökben biztos jól adja ki magát, hogy tudományosan is alá van támasztva e hullámok léte.

MagicHorse 2017.04.29. 09:36:11

Azt nem egészen értem, hogy mit keres a vevőantennánál teljesítmény, hiszen az vesz.
Mindenesetre az ukrajnai konfliktus előtt fél évvel beüzemelték az új harkályt:
russianforces.org/blog/2013/12/russia_begins_deployment_of_ov.shtml
Illetve OTH radarral nem csak az oroszok kísérleteztek, hanem többek közt az ausztrálok és az franciák is rendelkeznek horizonton túl tekintő radarral. Ez például az ausztráloké:
www.lockheedmartin.com.au/us/100years/stories/jorn.html#

Raka1885 2017.04.29. 09:36:23

Nem kevés az a 200 tonna egy kicsit?

röf 2017.04.29. 09:37:51

Ütős mérőszám ez a 40 millió, még ütősebb a mértékegysége, a Watt.
Mint anno a Népszabadság, kW-ban adta meg a szovjet vizierőművek teljesítményét....

gaborfarkas 2017.04.29. 09:38:04

orulok hogy nem csak nekem tunt fel :)

Q-match 2017.04.29. 09:38:45

7-10 Hz-es rádióhullámok pl. egyetlen rádióamatőrt sem zavartak volna :)

A leírásból és a képekből NEKEM az jön le , hogy:

Az antennarendszer egy a 10Hz-nél sokkal nagyobb frekvenciájú jelek hatékony kisugárzására ( t.i. rezonancia ! ) alkalmas dipól-antennák sokaságából álló ún. csoportsugárzó. Megfelelő fázisban táplálva a dipólfal elemeit a kisugárzott hullámnyaláb fókuszálható ( irányítható ) , és a célzott irányban egy valóban nagy teljesítményú antenna által kisugárzott jellel egyenértékű a sugárzás. Az antennacsoport effektív kisugárzott teljesítménye lehetett a 40MW . Ez persze semmit sem von le a dolog "érdekességéből".

...visszatérve a 7-10 Hz-re: a leírásból , no meg abból , hogy amatőrök is észlelték a jelet , inkább az következik , a 10 Hz-es GYAKORISÁGGAL kisugárzott , de annál jóval nagyobb frekvenciájú jelek kibocsájtása történt. Azt , hogy valójában milyen frekvenciájúak voltak a burst-ök , a rádióamatőrök tudnák megmondani ( t.i. hogy milyen frekvencián észlelték a jeleket ).

A másodpercenként kb. 10-szer kisugárzott hullámcsomagok valóban okozhatnának az ugyanezen frekvencián "ketyegő" rendszerekben anomáliákat , ha a rendszerek hatékonyan vételezni tudnák a rádióhullámokat .... ha ez így lenne , akkor ugyanazon rendszerek ugyanilyen hatákonyan SUGÁROZNÁK is ezeket a hullámokat - azaz az agy neuronjainak rezgésétől lenne hangos az éter , azt a pár milliárd sugárforrást figyelembe véve.
De - fájdalom - az emberi szervezet csak egy furcsa , a szokásos áramvezetéstől teljesen eltérő mechanizmussal ugyan , de áramvezetésre képes , nem pedig rádióhullámok kisugárzására , és a "bioáramok" a testre illesztett elektródákkal észlelhetők , nem pedig antennákkal.
...szóval ami az adott frekvencián nem sugároz , az az adott frekvencián nem is működik hatékony vevőként.

....folyton keverik a mágneses sugárzás termikus hatását minden mással - lásd. pl. mikrohullámú sütő - , aminek kétségtelen "élettani hatásai" vannak..... ja: egy több száz wattos sugárforrástól 5...15 centiméterre.

Szóval keverednek az írásban a dolgok rendesen - bár ez nem az író hibája , Ő csak interpretálta azt az elméletkatyvaszt , ami az évtizedek során létrejött.

Q-match 2017.04.29. 09:39:17

7-10 Hz-es rádióhullámok pl. rgyetlen rádióamatőrt sem zavartak volna :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.29. 10:15:11

"Ezt elméletileg úgy érzékelhették, hogy a rakétahajtóművek a felső légkörbe érve ionsemlegesítő tulajdonságuk miatt jelentősen lecsökkentik a rájuk irányított rádióhullámok fényvisszaverő képességét a HF- tartományban"

A rádióhullámoknak nincs semmiféle fényvisszaverő képességük. A rakéták az ionoszférát, így annak visszaverő képességét zavarják meg a rövidhullámú tartományban.

"A kisugárzott jel pulzusmodulált volt"

Ezt (pulse modulated) a magyar szaknyelvben impulzusmoduláltnak mondják, nem pulzusmoduláltnak.

"rendkívül alacsony, 7.8 Hz (az Egyenlítő környékén akár 32 Hz)"

Persze frekvencia nem változik, az alap mindig a 7.8Hz. Ennek harmonikusa a 30Hz.

"Ennek a felismerésnek köszönhetően, a Schumann-hullámokkal megegyező elektromágneses mezőt gerjesztettek az űrállomásokon, hogy az űrhajósok egészségi állapota fennmaradjon."

A NASA oldalán nincs semmi utalás erre.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.29. 10:30:58

@Q-match:

"Az antennarendszer egy a 10Hz-nél sokkal nagyobb frekvenciájú jelek hatékony kisugárzására..."

Nem tisztem a posztolót védeni, de a poszt sem állít mást:

"Ez a 3-35 MHz tartományban működő radar lett lényegében az első éles üzemben működő szovjet horizonton túli lokátor..."

"Azt, hogy valójában milyen frekvenciájúak voltak a burst-ök"

Erre is megvan a válasz a posztban, lásd a fenti idézetet.

"ha ez így lenne , akkor ugyanazon rendszerek ugyanilyen hatákonyan SUGÁROZNÁK is ezeket a hullámokat"

Sugározzák is, csak ugye nem 40MW ERP-vel.

auth.gabor · http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor 2017.04.29. 10:33:31

@mobiler: Erre én is szerettem volna rákérdezni, hogy mi a forrás arra, hogy a NASA ilyen eszközt tett volna az emberes küldetések űreszközeire. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.29. 10:49:14

@Q-match:

"azaz az agy neuronjainak rezgésétől lenne hangos az éter, azt a pár milliárd sugárforrást figyelembe véve."

:)

Az agyunkban valóban van pár milliárd sugárzó, de ezek nem alkotnak csoportsugárzót, mert egyrészt a távolságuk egymástól nem megfelelő, másrészt nem azonos fázisban sugároznak - de még csak nem is olyan fázistolással, ami irányíthatóvá tenné a nyalábot. :) Na meg nem a több MHz-es tartományban.

na__most__akkor 2017.04.29. 12:06:50

@[HPhD]Blokkolnam:
"Hmm, azért az áltudományos blabla rész kicsit erős :) "
Kicsit nagyon.

@lpt1:
"Nem kicsit zavaros poszt"
Nem kicsit.

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Persze frekvencia nem változik, az alap mindig a 7.8Hz. Ennek harmonikusa a 30Hz."
A 7.8 Hz harmonikusai:
15.6 (kétszeres)
23.4 (háromszoros)
31.2 (négyszeres
39.0 (ötszörös)
Hol a harminc?

@gaborfarkas: @Alexease:
Olyan okosak vagytok; talán még magyar ékezeteket is tudnátok írni.

@Duplaxiii:
"Megértem, hogy cenzúrázod a posztodat, így a valós kiegészítések, kritikák nem jelennek meg, és te maradhatsz a zseni."
... rögtön kiderül ...

@Q-match:
"Szóval keverednek az írásban a dolgok rendesen - bár ez nem az író hibája , Ő csak interpretálta azt az elméletkatyvaszt, ami az évtizedek során létrejött."
Ez az.
Negyven évig voltam katona. Radart tanítottam. Ezer embernek (lehet, hogy ezerkétszáznak, lehet, hogy csak kilencszáznak). Mind szerettek, mert csupa hasznosat tanultak... radart a hadseregben, egyebeket meg utána; vagy mellett.
Aki később másfelé orientálódott, az is profitált a tanultakból; pl. mikrohullámú sütő és tranzisztoros/tirisztoros gyújtás javítás/karbantartás.
(A hagyományos TV ismeret mostanra kiesett, azok már mind számítógépek.)

Katyvasz egy jó szó. Itt a legjobb.

Ne felejtsük, a szélerőművek tövében kupacokban állnak a feldarabolt madarak.
A nagyradarok tövében meg kupacokban állnak a sült madarak. Aki arra jár, mind megsül...

Előzetes moderáció; na most akkor meglátjuk

Mikhail Ignacijev 2017.04.29. 13:04:41

Most már érteeem! A zoroszok már 40 éve hekkelik a ZUSÁt!
Igazából orosz hekkelére verték szét Irakot, Afganisztánt, Líbiát, Szudánt, Jement, puccsoltak Egyiptomban, Ukrajnában, Tunéziában... És lehetne sorolni.

Mindenről a zoroszok tehetnek!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.29. 21:06:59

@na__most__akkor:

Jaj,de okos vagy, tudsz néggyel szorozni. Respect!

Ggábor 2017.04.29. 21:07:36

izé. 4o mW, plane impulzusban, nem egy nagy durranás. Ehhez kár egy atomerőmű, a lakótelep sarkán a trafó bőven sok hozzá.
Az amatőrök érzékelték a térerőt, berendezkedtek mikrovoltok érzékelésére. Az emberi agy meg nem ...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.29. 22:13:54

@Ggábor:

"izé. 4o mW, plane impulzusban, nem egy nagy durranás."

Igazad van, 40mW tényleg nem egy nagy durranás. Ámde 40MW már nem semmi!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.29. 22:14:05

Utánanéztem, és hát egyik tippem sem jött be.

kiskutyauto 2017.04.30. 10:25:35

Ennek az amerikai megfelelője a HAARP rendszer.... az állítólag ma is működik...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.04.30. 10:26:32

Úgy tűnik, mostanában a blogmotor azzal szórakozik, hogy levágja az utolsó bekezdést.

Szóval azt vágta le, hogy a 40MW minden bizonnyal ERP (effective radiated power), vagyis a ténylegesen betáplált adóteljesítményt megszorozzák az antenna félhullámú dipólhoz viszonyított nyereségével. Ennek a csoportsugárzónak hatalmas lehet(ett) a nyeresége, így simán elképzelhető, hogy a tényleges adóteljesítmény nem volt több 1MW-nál. A solti 540 méteres Kossuth-adó 2MW-os.

Szóval egyik tippem sem jött be, az ERP-t a félhullámú dipólhoz viszonyítva számítják, nem az izotróp vagy a körsugárzó antennához.

Ezt levághatod.

Ezt is levághatod.

a szürkebarát ötven árnyalata 2017.05.01. 10:39:51

Ha lett volna (szándékolt) élettani hatása, az a saját és vazallus lakosságra károsabb lett volna, hacsak nem úgy irányítják, hogy átpattanjon felettük.

BobAlice 2017.11.27. 12:37:33

Biorezonancia nem létezik, a Schumann-hullámoknak nincs élettani hatása.

Adey kísérletei elég furák, mintha addig kerestek volna valami különbséget a sugárzott és nem sugárzott sejtek között, amíg nem találtak valamit, ami a sok próbálkozás után lehetett statisztikai hiba. Persze legtöbbször ők sem találtak semmit. Valamiért nem is nagyon idézték más tanulmányokban ezeket az amúgy elég régi publikációkat annak ellenére, hogy mivel kecsegtet. Molekuláris magyarázatot nem tudtak adni (annak semmi értelme, amit itt a blogbejegyzésben írtak a proteinláncokról).

Míg a rádióállomás nagy frekvenciájú mikrohullámokat sugároz, az érintett bekezdésekben extrém alacsony frekvenciákról van szó, azaz a két dolognak semmi köze egymáshoz és így csak egy gyenge összeesküvéselmélet. Hozzá lehet még tenni, hogy a mikrohullámok élettani hatását is már évtizedek óta vizsgálják és nem találtak semmit.

Ebből az is következik, hogy aki olcsón akar ingatlant venni, az nyugodtan vásároljon rádióállomások vagy nagyfeszültségű vezetékek közelében, mert az emberek csak babonából félnek ezektől.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.27. 15:43:19

@BobAlice:

A dolog nem ilyen egyértelmű, the jury is still out.

"A pooled analysis of nine studies reported a twofold increase in risk of childhood leukemia among children with exposures of 0.4 μT or higher. Less than 1 percent of the children in the studies experienced this level of exposure (25).

A meta-analysis of 15 studies observed a 1.7-fold increase in childhood leukemia among children with exposures of 0.3 μT or higher. A little more than 3 percent of children in the studies experienced this level of exposure (26).

More recently, a pooled analysis of seven studies published after 2000 reported a 1.4-fold increase in childhood leukemia among children with exposures of 0.3 μT or higher. However, less than one half of 1 percent of the children in the studies experienced this level of exposure (27)."

Egy másik rész ugyaninnen:

"In 2015, the European Commission Scientific Committee on Emerging and Newly Identified Health Risks reviewed electromagnetic fieldsExit Disclaimer in general, as well as cell phones in particular. It found that, overall, epidemiologic studies of extremely low frequency fields show an increased risk of childhood leukemia with estimated daily average exposures above 0.3 to 0.4 μT, although no mechanisms have been identified and there is no support from experimental studies that explains these findings"

www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/radiation/electromagnetic-fields-fact-sheet

¿Qué tapas hay? 2018.08.24. 01:40:03

@Galicius: Fordítva. Azért épült oda a Duga, mert éppen épült ott egy erőmű szabad kapacitással. Bajban is voltak az elvtársak, mert az erőmű átadása cirka egy évet csúszott, és máshonnan kellett villanyt hozni.